Vacanta pentru trup si suflet!

"Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu"


Este una din cele 9 fericiri rostite de Iisus Hristos pe Muntele Fericirilor. O inima curata este acea inima in care incape si Hristos, dar si aproapele, mai putin propriul egoism. Este o inima in care nu se mai gaseste nimic din ceea ce murdareste chipul lui Hristos aflat in fiecare dintre noi.


ISRAEL -Schimbarea la fata 2014

Schimbarea la fata a Mantuitorului pe Muntele Tabor Israel– 4 zile 2014


Perioada :  17-20 august

495 EURO/loc in camera DBL
cu toate taxele incluse


Tariful include: 3 nopti cazare cu HB hotel 4*( 1 noapte Tiberias + 2 nopti Betlehem ); bilet avion cu taxe; vizite si intrari mentionate in program; ghid vorbitor de limba romana, insotitor din partea agentiei;

Tariful nu include: vizitele  optionale, cu taxe, mentionate in program; tip-uri pentru ghid si sofer-20 euro/pers;asigurarea medicala cu STORNO 44 ron, fara limita de varsta; 

Ziua 1: 04:00 Odata ajunsi in Tara Sfanta, pornim spre Bethlehem, cazare si mic dejun, odihna. Vom vizita locul naşterii lui Iisus. Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului a fost ridicată de Împărăteasa Elena peste peştera în care s-a născut Pruncul Iisus, Biserica Catolica Sf. Ecaterina aici se oficiază Sf. Liturghie care se transmite în întreaga lume pe posturile TV in ziua de Craciun, Grota Pruncilor ucisi de Irod si Piata Ieslei. Pornim spre Ierusalim – „orasul sfant”, intrăm în vechiul oraş prin „Poarta Sf. Stefan”/Poarta Leilor, trecem pe langa Scaldatoarea Bethesda unde Isus i-a spus bolnavului: „Scoala-te, ia-ti patul tau si umbla”(Ioan 5:1-16).si pasim cu piosenie pe Via Dolorosa – Drumul Crucii, cu cele 14 opriri ale lui Iisus Hristos. Vizităm: Biserica Sfintei Învieri, Capela Arătării lui Hristos, Golgota, Piatra Ungerii si Sfântul Mormânt.  cina si cazare in Betlehem  H.4*.
Ziua 2: Mic dejun, vizite individuale sau optional ne indreptam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume. Asezamantul Romanesc, Dudul lui Zaheu, vedere spre Muntele Ispitirii, Qasr-el-Yahud locul original de botez al Mantuitorului in Apele Iordanului, intram in  Apele Sfinte pentru curatire trupesca si sufletesca. Scurta oprire la: Marea Moarta, marea cu cea mai ridicată salinitate in lume si la Qumran, vedem din departare pesterile unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta.Intre anii 1947-56, circa 900 de manuscrise. Scrierile contin cea mai complexa copie a cartii lui Isaia, texte de rugaciuni, interpretari biblice, fragmente de poezii...  Plecăm spre Capernaum –Orasul lui Iisus, vedem ruinele casei soacrei Sfântului Petru si Sinagoga Alba. Coborim spre Marea Galileei, Evanghelia dupa Matei 14: 24-33 „El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus.”optional plimbare cu vaporasul pe mare.(10 euro/pers) Cina si cazare Tiberias H.4*
Noaptea participare la Slujba de priveghere de la Manastirea Schimbarea la Fata a Mantuitorului de pe Muntele Tabor.


In anul 1859 Cuviosul Irinarh Roseti a inceput constructia bisericii Manastirii Schimbarea la Fata a Domnului de pe Muntele Tabor. Ostenitorul arhimandrit si parinte duhovnicesc n-a reusit sa termine aceasta lucrare sfanta, caci s-a mutat la cele vesnice la 26 decembrie 1863, fiind inmormantat in biserica inceputa de el si terminata de ucenicul sau, Nectarie. Astazi gasim la aceasat manastire 2 maicute romance care intampina cu mare bucurie pelerinii care sosesc la acest asezamant duhovnicesc cu origini romane.

Ziua 3: Dimineata participare la Sfanta Liturghie pe Muntele Tabor unde s-a petrecut „Schimbarea la Faţă” a lui Iisus : „chipul îi strălucea ca soarele, iar veşmintele s-au făcut albe precum lumina”. Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, in jurul orei 10 plecare spre Ierusalim: Muntele Măslinilor: Biserica Inaltarii, privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învie primii, Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire, Biserica Dominus Flevit – Domnul a plans caderea Ierusalimului, trecem tulburaţi, prin Grădina Ghetsemani, cu măslini bătrâni, locul unde Mântuitorul a fost vândut si unde S-a rugat. (Marcu 14: 32-42). Apoi vizitam.Biserica Natiunilor sau Biserica Agoniei şi Biserica Mormântului Maicii Domnului. Cina si cazare in Betlehem 4*.
 Ziua 4: Micul dejun, Urcăm pe Muntele Zion şi ne închinăm la Biserica Adormirii Maicii Domnului şi la locul unde, acum mai bine de 2000 de ani s-a petrecut Cina cea de Taină, apoi vom rosti Psalmul 50 la Mormântul Regelui-Profet David, citim cu totii Psalmul 50. Trecem prin Cartierul Evreiesc, Cardo si ne indreptam spre singura marturie vie, parte din Templul lui Solomon pe care o gasim in inima Ierusalimului Vechi. Zidul Plangerii sau Zidul de Vest este peretele vestic de sustinere a celui de-al 2lea Templu al Ierusalimului care a ramas intact  de la distrugere (70dH), locul cel mai sfant pentru evreii din intreaga lume.Ne îndreptăm spre aeroport, imbarcarea incepe cu 3 ore inainte de decolare.

MENTIUNE: In functie de timpul disponibil si dorinta se mai pot face urmatoarele vizite/excursii optionale:
Tiberias : Plimbare cu vaporasul pe Marea Galileei – 10 €.

Tariful este stabilit pentru un numar minim de 35 persoane. Pentru un grup mai mic, tariful va fi majorat astfel:
                - grup 25 -29 persoane tariful se majoreaza cu 55Euro/pers.
                - grup 30 -34 persoane tariful se majoreaza cu 25 Euro/pers

INFORMATII IMPORTANTE:
-          Tarifele sunt in euro respectiv USD / persoana / sejur in camera DBL sau TPL STANDARD.
-          GRUP MINIM: 36 persoane.
Supliment grup 28 – 35 pers: 19 EURO/persoana. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. GRUP MINIM: 36 persoane.
Supliment grup 28 – 35 pers: 19 EURO/persoana. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. GRUP MINIM: 36 persoane.
Supliment grup 28 – 35 pers: 19 EURO/persoana. In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
In cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba, data de plecare, compania aeriana sau  hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.ReduR
-          Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.Taxele de aeroport si taxele de combustibil pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion.
-           Turistii au obligatia de a achita aceste taxe suplimentare anuntate, inainte de inceperea programului turistic.
Compania Aeriana, fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul, poate modifica orele de zbor. Prin urmare, agentia tour-operatoare, nu este raspunzatoare pentru decolarea / aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul initial al excursiei.
-          Categoria Hotelurilor corespunde cu standardul Hotelurilor din Zona de Autoritate Palestiniana.
-          La fel ca oriunde in lume Turistii sunt rugati sa nu lase nesupravegheate in camerele de Hotel:acte (Pasaport),obiecte de valoare (bijuterii) Majoritatea Hotelurilor pun la dispozitie in mod gratuit safe-uri in acest scop.
-          Conducatorul de grup ( tour-leader) poate modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei (sa schimbe ordinea de vizitare a unor obiective sau sa le inlocuiasca partial).
-          Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
-          La vizitarea obiectivelor monahale, se recomanda imbracaminte decenta (doamnele cu fuste, rochii, bluze cu manecuta, domnii pantaloni lungi, camasi).La vizitarea obiectivelor religioase, se recomanda respectarea unei  conduite vestimentare la nivel bisericesc ( umerii si gambele acoperite ),
-          /tricouri care acopera umerTuristii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare.
-          Greutatea maxima admisa gratuit la bagajul de cala este de 23 kg (1 singur bagaj), daca 2 persoane fac un bagaj comun, greutatea acestuia nu poate depasi maxim 30 kg.
-          Bagaje de mana 10 kg (fara obiecte ascutite si taioase, lichide, cosmetice, spray sau parfum ; nici un fel de aparatura radio, nimic electric , cu fire si contacte). Puteti pune in poseta telefonul mobil  si aparatul foto.
-          Viza Israeliana se obtine la intrarea in Israel.
-          Autoritatile Israeliene de Frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care din punctul lor de vedere nu prezinta suficienta incredere, chiar daca acesta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. In aceasta situatie agentia de turism este exonerata de orice responsabilitate.
-          Pentru turistii care doresc sa viziteze tari Arabe cu care Israelul nu are relatii diplomatice (exceptie fac Egiptul si Iordania ) si care nu doresc ca Pasaportul lor sa fie stampilat cu Viza Israeliana, ajunsi in fata Ghiseului de Frontiera pot cere, INAINTE de a inmana Pasaportul unuia dintre reprezentantii personalului de granita, ca viza sa se puna pe un document separat de cel al Pasaportului.
-          Valabilitatea Pasaportului: minimum 6 luni de la IESIREA DIN ROMANIA.
-          Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii. Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Contact: Eurovacanta Oradea,
mail: office@eurovacanta.ro; tel: 0259-436652 ; GSM:0744-551797; 0744-352.355
Share/Bookmark

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu